Lectii de Inot la Piscina Union

Daca vrei sa gasesti un mod sanatos in care cei mici isi pot petrece timpul liber, sa faci sport, sau doar sa te relaxezi, Piscina Union din Iasi e locul ideal pentru tine!

Inotul este primul sport recomandat de catre specialisti pentru copii. Motivul: muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate, fara a afecta procesul de crestere a copilului.

Inotul modeleaza corpul si dezvolta personalitatea celor mici intr-un mod armonios: psihicul este modelat in asa fel incat se va obisnui cu munca, fiind ghidat de ambitie in orice actiune.

Lectii de inot la Piscina Union
Lectii de Inot in Iasi

Cresterea unui copil este cea mai importanta sarcina din viata unui adult, de aceea o crestere "inteligenta", prin alegerea celor mai bune variante este necesara pentru a oferi copilului un start pozitiv in viata.

Ofera-i copilului tau posibilitatea de a participa la programe acvatice desfasurate sub stricta supraveghere si indrumare a personalului specializat si cu experienta in acest domeniu, capacitand copilul mic cu abilitati speciale de a raspunde diferitelor situatii ivite in mediul acvatic.

Apa este un mediu protector si stimulant pentru copii de varsta mica datorita gravitatiei inexistente.

Programele de inot desfasurate in mediul acvatic si destinate bebelusilor si copiilor mici produc o serie de efecte stimulatoare:

•Asupra cresterii si dezvoltarii fizice
•Asupra dezvoltarii psihomotorii
•Cresterea capacitatii de concentrare
•Cresterea imunitatii
•Cresterea rezistentei si imbunatatirea functionalitatii aparatului cardio-respirator
•Fluiditatea si finetea exercitiilor in apa au influenta asupra calitatii somnului
•Activarea si stimularea reflexelor de conducere a miscarilor utilizate pentru dezvoltarea motorie a bebelusilor si copiilor mici.

La Piscina Union am dezvoltat metode simpatice pentru copii si foarte eficiente pentru antrenori, astfel incat la cursurile de inot copiii sunt stimulati sa devina prietenii apei si sa capete incredere in profesorii lor.

Am creat un sistem elaborat de cursuri de inot pentru copii , care sa fie placut si folositor copiilor in acelasi timp.

Am ajuns la concluzia ca, daca vrem sa le transmitem bucuria de a inota, trebuie sa vorbim toti aceeasi limba, elaborand un sistem de cursuri de initiere in inot, pe pasi:
Invata sa inoti la Piscina Union

1. Broscuta. Adaptarea in mediul acvatic
Este prima etapa a cursului, de adaptare in mediul acvatic. Aici urmarim: gasirea echilibrului in apa, invatarea unor miscari de coordonare simple, exersam respiratia acvatica, deplasarea in apa cu obiecte ajutatoare: colac, aripioare, bagheta.

2. Ratusca. Dezvoltarea echilibrului si a miscarilor de baza
In etapa a doua trecem la: deplasarea in apa pe burta si pe spate cu ajutorul plutei; pluta pe burta si pe fata (cu asistenta ); deplasarea in apa fara pluta 2 – 3 metri (cu asistenta); saritura in apa fara colac si revenirea la suprafata apei.

3. Pestisor. Pasul urmator este dezvoltarea capacitatilor motrice: insusirea miscarilor de baza ale procedeelor craul si spate, coordonarea miscarii bratelor si a picioarelor cu respiratia, deplasarea pe burta (cu si fara pluta) – 20 metri, deplasarea pe spate (cu si fara pluta) – 50 metri.

4. Delfin. Acum deja ne indreptam spre avansati, pentru ca urmarim mobilitatea crescuta in mediul acvatic, prin: perfectionarea stilului craul si spate si acomodarea cu procedeul bras si fluture.
Ca sa ştii in ce ape inoata copilul tau: temperatura apei este de 28 – 29 grade, temperatura aerului este de 26 - 27 de grade.

Inot de placere in Iasi, la Piscina Union

Daca stii deja sa inoti si tot ce vrei este te relaxezi sau sa iti perfectionezi stilul, gasesti la noi pachete variate fie pentru inot, fie pentru inot si sala, sau doar inot la liber. Am aranjat programul in asa fel incat sa nu interfereze cu orele pentru incepatori sau pentru antrenamente.

Piscina Union - Program Bazin

  Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Duminica
Orele              
10 - 11           Costel Inchis
11 - 12           Alin Inchis
12 - 13           Alin Inchis
13 - 14             Inchis
14 - 15             Inchis
15 - 16             Inchis
16 - 17             Inchis
17 - 18 Alin Alin   Alin Alin   Inchis
18 - 19 Costel Alin Alin Alin Costel   Inchis
19 - 20 Aqua Gym Aqua Gym Costel   Aqua Gym   Inchis
20 - 21   Costel Aqua Gym   Costel   Inchis

ZONELE GALBENE REPREZINTA ORELE DISPONIBILE PENTRU INOT LA LIBER SAU LECTII PRIVATE / SEMIPRIVATE